Regndroppsmassage

För kropp och själ

8
DSC_8108 (1280x853)
DSC_8220 (1280x853)
DSC_8251 (1280x853)
21 januari 2016  (26)

Raindrop Technique är framtagen av D. Gary Young, ND under 1980-talet för att behandla skolios och andra hälsoproblem med rygg och nacke. Den har fått sitt namn av att man droppar eteriska oljor från ca 15 cm höjd så att de faller som regndroppar ned längs ryggraden.


Dessa oljor använder jag mig av:


LAVENDEL: (Lavandula angustifolia) har en frisk, söt, blommig och örtig doft som är lugnande och uppfriskande. Eftersom den är den mest mångsidiga av alla eteriska oljor bör den finnas i varje hem. Den passar perfekt när du vill varva ner innan du går och lägger dig, men har också balanserande egenskaper som gör den lika effektiv när du behöver en extra kick och extra energi.


TIMJAN: En genomträngande och kraftfull olja med en kryddig doft. Innehåller stora mängder tymol som är en lättflyktig olja med antiseptiska egenskaper och är en stark antioxidant. Används för sin förmåga att stötta immunsystemet. Lindrande vid hosta. Ger energi vid överansträngning och svaghet.


OREGANO: Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Samarbetar med timjan för att stärka immunsystemet. Har en gynnsam effekt på andnings- och matsmältningsfunktionen.


CYPRESS: Gynnsam för cirkulationen, ömma leder och åderbråck. Grundande och lugnande.


VINTERGRÖNA: En kraftfull olja med en söt, mintig doft. Den innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk och är välgörande vid massage för att lindra spänningar i huvud och muskler.  Har en gynnsam effekt på värkande muskler, ledbesvär och cirkulationen.


BASILIKA: Bra mot magproblem, mental trötthet (överansträngning) och avslappnande vid muskelkramp. Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation.


MEJRAM: Muskelavslappnande vid spasticitet. Sänker blodtryck. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Kan ha lindrande effekt vid neuralgi/nervsmärtor.


PEPPARMINT:  Gynnsam för nervsystemet. Kan hjälpa mot illamående och huvudvärk. Används i regndroppsmassage för att förstärka effekten av de övriga oljorna. Den är effektiv vid problem relaterade till andningsvägarna. Stimulerar medvetandet och hjälper minnet. Kan hjälpa till vid viktminskning på grund av att den dämpar aptiten och sägs också förhindra impulsätande.


AROMA SEIZE: (basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint) Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Lindrande vid muskelspänningar.


           WILA Massage och Healing                                        0734-45 38 16                                anette@wilamassageochhealing.se

           Valinge By 6, 432 92  Varberg